Wat is BelgianQualityMasks®?

BelgianQualityMasks® is een keurmerk voor herbruikbare en wasbare mondmaskers van textiel.
Het wordt u aangeboden door de gecombineerde inspanning van uw lokale industrieën die actief zijn in Textiel, Kleding, Veiligheidsproducten en Textielverzorging.
BelgianQualityMasks® gemarkeerde mondmaskers zijn uitsluitend bedoeld om de verspreiding van besmettelijke stoffen van dragers naar hun omgeving te helpen verminderen. (bijv. Influenza, Corona…)

Het zijn geen medische hulpmiddelen en ook geen persoonlijke beschermingsmiddelen volgens de respectievelijke EU-regelgeving.
Het BelgianQualityMasks® keurmerk specificeert de minimale kwaliteitseisen op het vlak van ontwerp / materialen / afmetingen / onderhoud / gebruik / opslag / recyclage.

BelgianQualityMasks® zijn:

  • Herbruikbaar en duurzaam
  • Gegarandeerd om te functioneren zoals gespecificeerd
  • Gegarandeerd wasbaar, zowel thuis als industrieel en bestand tegen hoge temperaturen
  • Gegarandeerd om deeltjes te filteren volgens de opgegeven levensduur
  • Zeer comfortabel en gebruiksvriendelijk
  • Recycleerbaar
Hoe werkt BelgianQualityMasks®?

De BelgianQualityMasks® kwaliteitsstempel kan alleen worden gebruikt als het product en het technische dossier volledig voldoen aan de minimale kwaliteitseisen zoals vastgelegd door BQM. In het algemeen moet het technische dossier, inclusief testrapporten, verpakking en alle andere vereiste informatie, alsook de afgewerkte producten naar BQM worden gestuurd voor evaluatie. Indien het product voldoet aan de minimale kwaliteitseisen van BQM, zal BQM een schriftelijke bevestiging sturen die het gebruik van de respectievelijke BQM-informatie/logo’s toestaat.

BelgianQualityMasks® kwaliteitseisen

Hoe kan ik het BelgianQualityMasks®-kwaliteitslabel verkrijgen?